RSS

The Vampire Diaries 4×10

18 jan

Először is hagy tegyek fel egy kérdést: mi a fenét keres April a szereplők között? Semmi jelentőségét nem látom. Asszisztál Becky aljas – de ugyanakkor hasznos – húzásaihoz és eddig egy olyan epizód nem volt, amiben ne sajnáltatta volna magát az apja halála miatt. Oké, érthető, hogy le van törve de az ég szerelmére, felfogtuk, hogy megmurdelt az apád! Másik téma. Kezdem egyre jobban megkedvelni Shane professzort és most, hogy egyre több dolog derül ki vele kapcsolatban még érdekesebbé teszi az amúgy is titokzatos karakterét. Komolyan amikor Kol felnyársalta azt hittem itt a vége és nem derül fény Silas hollétére, de hála a mi drága Bonnie-nknak ez nem így lett. Bár az tetszett, hogy ha még csak véletlenül is, de összekapcsolta a professzort Aprillel. Esküszöm még ilyen ellenszenvet nem váltott ki belőlem egyetlen sorozatkarakter sem. Aztán ott van Damon. Nehogy elkezdjen nekem itt bepuhulni Elena miatt, mert akkor aztán tényleg kiszaladok a világból. Elég nekünk egy puha – nem akarok trágár lenni – Salvatore nem kell, hogy még a másik is papucs legyen. De szerencsére a végére ismét a régi lett hála Klausnak és Elena vallomásának. Komolyan nem vagyok az a romantikus alkat, de ez még engem is meghatott. Damon arca amikor leesett neki, hogy mit is mondott Elena… Az valami hihetetlen aranyos volt. Delena forever.

Jaj, Stefanról sem kell ám megfeledkezni épp ellenkezőleg. Végre kezd igazán tökös lenni. Szembeszegül a világgal, mert összeállt a háta mögött élete nagy szerelme és a bátyja, mindjárt megsajnálom. De komolyan ez már az első évad óta csírázott, mármint Damon és Elena románca, csak hát előbb még végig kellet szenvednie szegény lánynak egy olyan kapcsolatot ahol egy projektnek érzi magát. Ami tökre igaz. Ha úgy vesszük Elena egy házi feladat Stefan számára amit kb. négy éve nem nagyon tud megoldani. Tulajdonképpen Elena egy Katherine utáni korrepetálás, ami után nem hogy okosabb lenne, csak még hülyébben távozik a teremből. Azért egy kicsit sajnálom. Végtére is az összes eddigi kapcsolata zátonyra futott hol a bátyja, hol pedig Klaus miatt. Habár megint Beckynél járunk, egy pillanatra elhittem, hogy megteszi Stefannak amit kér de amikor szembefordult vele a szeméből mindent le lehetett olvasni. Túl könnyű lett volna elfeledtetni Stefannal mindent és valljuk be őszintén csak Damon miatt ment volna bele az igézésbe. Vagy talán akkor is ha Elena más miatt hagyja el, de az nem jöhetett volna szóba szóval…. Stefan Salvatore egyedül maradt és csalódottságában szövetséget köt Barbie Klaussal. Meglepő fordulat és várható is volt annak tükrében, hogy mindkettejüket csúnyán becsapták.
Egy szó mint száz Carol temetését leszámítva eléggé jó kis rész volt tele fordulópontokkal. Elena és Damon, Stefan és Rebekha, Shane és Bonnie, Klaus, Jeremy és Matt fűszerezve Damonnel. Vajon ki találja meg elsőként a gyógyírt, mi lesz a sorsa és vajon ki lehet Silas? Alig várom, hogy választ kapjak a kérdésekre.

9/10

 
Hozzászólás

Szerző: be 2013/01/18 hüvelyk Epizód, Sorozatkritika

 

Címkék:

Hozzászólás