RSS

The Vampire Diaries 4×05

11 nov

Először is kezdeném a legújabb szereplőinkkel. Ott van először is April Young, aki ugye Young tiszteletes lánya, aki megölte magát az első részben. Nem tudom miért, de engem nagyon idegesít a csaj. Egyáltalán nem látom, hogy neki mi keresnivalója van a sorozatban azon kívül, hogy csak magáról meg az apjáról beszél. Még akkor is, amikor éppen egy őrült vámpírvadász akarja őket lemészárolni. Nem tudom, mit terveznek a karakterével az írók, de remélem hamar kiírják a sorozatból, mert szerintem teljesen jelentéktelen a történéseket illetően.

Aztán ott van Taylor Appalache- hegységben szerezett barátja Hayley. Egy dögös, magabiztos, vagány vérfarkas. Ő se csinált többet April-nél, csak elvan a barátja házában és éket ver közte és Caroline közé, aki nagy valószínűséggel Klausnál keres menedéket. Ezt az elkövetkezendő részekben meg is fogjuk látni. Shane professzor nagy valószínűséggel tervez valamit Bonnival és a varázserejével, aminek talán a vadászokhoz lehet köze.

És végül a kedvenc legújabb szereplőm a mi kedvenc vámpírvadászunk: Conor Jordan. Az elejétől kezdve szimpatikus a karaktere és a célja, hogy megtudja miért lett vadász. Tetszik, ahogy próbálja aprólékos módszerekkel finoman rávenni Jeremy-t, hogy vámpírvadász legyen. De sajnos ebben a részben Elena keze által meghal. És végre a lány úgy viselkedett akár egy igazi vámpír. Részben szerintem egy kicsit Damon miatt, mert, ahogy az már kiderült ő sokkal jobban hatással van a vámpírlányra, mint Stefan. A hatalmas, felemésztő bűntudat, hogy egy ember miatta halt meg, tehet talán arról is, hogy hallucinálni kezdett a rész végén. Remélem sikerül megbarátkoznia új önmagával vagy a bűntudata teljesen felemészti. Stefan titoktartás nem tartott igazán sokáig, habár nem is volt választása, mivel Damon kitépte volna a szívét, ha nem árulja el, miért olyan titokzatos mostanában.

Az a kérdés, hogy akkor is elárulta-e volna a Klaus-al kötött egyezségét, ha a bátyja nem próbálja megölni őt? Elena érdekében valószínűleg igen. És ami ebben az epizódban a legérdekesebb: megjelent Jeremy kezén a tetoválás. Én személy szerint örülnék, ha vadász lenne belőle, mert legalább bonyolultabbak lennének a dolgok.
És még egy kérdés felvetődik: ha Jeremy tényleg vadász, és ha ezt Klaus megtudja, vajon mit tesz? Rávenné-e őt, hogy a gyógyírért cserébe megölje a többieket? De ami a legfontosabb kérdés: mit tenne Stefan?

Összességében szerintem egy igazán izgalmas és fordulatos rész volt. 10/10

 
Hozzászólás

Szerző: be 2012/11/11 hüvelyk Epizód, Sorozatkritika

 

Címkék:

Hozzászólás